Bevar tandsættet intakt med hjælp fra din tandlæge

Bevar tandsættet intakt med hjælp fra din tandlæge

maj 4, 2020 Slået fra Af Astrid Pedersen

Er det ved at være ås mange år siden, du sidst har været til tandlæge, at du bliver helt flov ved at tænke på det? Så er det på tide at gribe knoglen og få bestilt en tid.

Du vil ikke fortryde, at du lader tandlægen efterse og rense dine tænder en gang hvert halve eller hele år. Der er en herlig tryghed ved at vide, at tandlægen har styr på dine tænder og på dit tandkød, og at der ikke er noget i vejen med nogen af delene. Og så får du med en tandrensning de flotteste skinnende bisser og frisk ånde, når alle tandsten og øvrige aflejringer poleres bort.

Mine tænder fejler intet – hvorfor gå til tandlæge?

Måske tænker du, at dine tænder trives fint. Der er ingen tegn på at de skulle fejle noget som helst – ingen blødninger fra tandkødet når du børster, og ingen smerten eller dunken i de enkelte tænder. Men dette er ikke et bevis for, at der ikke skulle kunne gemme sig ansatser til diverse dårligdomme og lidelser under tandkøds randen eller mellem tænderne, hvor du ikke lige kan se dem.

Tandkødsbetændelse eller tæring på tænderne behøver ikke nødvendigvis at komme til udtryk førend tandpinen melder sig på banen, eller tandkødet begynder at bløde og trække sig tilbage. Så er det i mange tilfælde for sent at rette op på skaden – du kan i værste fald risikere at skulle gå i livslang parodontose behandling, eller miste en eller flere tænder permanent.

Bevar tandsættet sundt og smukt med regelmæssige tandlæge besøg

Derfor er det vigtigt, at du passer dine tandlæge besøg. Tandlægen vil nemlig ved hjælp af røntgen kunne se, om der skulle være tilløb til karies eller parodontose – og så kan en forebyggende behandling hurtigt iværksættes.

Du kan booke tid hos din lokale tandlæge i århus på stjerneklinik.dk