Bliv ferieklar med hjælp fra dit apotek

16 august 2021
Astrid Pedersen

Skal du på ferie, og vil du gerne have at den bliver vellykket? Så kan du med fordel læse med her.

Køb håndkøbsmedicin og apotekervarer til ferien hos dit lokale apotek

En velfortjent ferie kan hurtigt gå i vasken hvis man ikke er velforberedt. Mange danskere må for eksempel hvert eneste år tilbringe størstedelen af deres ferie på hotel værelset på grund af feriemave. Det er ikke alle som tåler såvel varmen som de eksotiske gryder lige godt – og så skal der ikke meget til før ferien er ødelagt.

Dertil kommer det store antal vinterblege danskere som styrter ud i solen så snart de når frem til destinationen. Dette kan også smadre den gode oplevelse idet solens skarpe stråler kan forårsage alt fra soleksem til ganske alvorlige forbrændinger som kan være yderst smertefulde. Og så kan man godt glemme alt om at bevæge sig i op til flere døgn.

Der ud over vil du mange steder på kloden kunne komme ud for irriterende insekter som i værste fald bærer rundt på sygdomme. Lider du af høfeber eller andre former for sæson betonet allergi er det vigtigt at du tager årstiden i betragtning når du rejser kloden rundt. Og du bør beskytte dig selv mod dehydrering når du rejser til fremmede himmelstrøg.

Du kan altid få hjælp til køb af den bedste solcreme og myggespray samt håndkøbsmedicin mod feriemave og elektrolytter til bevaring af den gode væskebalance på dit lokale apotek. Og det er samtidig her du kan få lavet pillepas.

Hvad er et pillepas?

Et pillepas er en attest som dokumenterer at din receptpligtige medicin rent faktisk tilhører dig. Du skal være i besiddelse af et pillepas hvis du rejser med eksempelvis stærk smertestillende og let euforiserende medicin.

Du kan få lavet pillepas i Lyngby hos Lyngby Svane Apotek hvis du medbringer din recept og den medicin som skal attesteres. Læs mere på lyngby.apotekeren.dk

Flere Nyheder