Den magiske helende plante Aloe vera

Den magiske helende plante Aloe vera

april 20, 2020 Slået fra Af lotte_hindsberg

Den magiske helende plante Aloe vera, har været kendt for dens gode egenskaber i flere tusinde år. Den stammer oprindelig fra det østlige Afrika, men har bredt sig til hele verden. Der findes mere end 3000 forskellige arter, men det er kun den der er kendt som læge aloe vera, som har de magiske helbredende egenskaber.

Den er kendt som en god og nem stueplante, men det er vigtigt at man omgås den med forsigtighed, hvis man har planer om at bruge de helbredende egenskaber. Selvom den er kendt for at have gode egenskaber imod blandt andet hudirritation og dårlig mave, så er den i uforarbejdet form kendt for det modsatte. Den kan give en slem hudirritation og en ualmindelig dårlig mave. 

Hvor kan aloe vera bruges henne?

Aloe vera kan bruges både til indvortes og udvortes brug. En drik eller shot lavet på aloe vera er god for fordøjelsen og normalisere maven, både hvis ud har hård mave eller det modsatte. 

En creme eller salve lavet af aloe vera er kendt for at være god mod solskodning. Stort set alle aftersun produkter vil have aloe vera, som en del af ingredienserne. Den er også god til at give en blød hud og til at virke imod kløe. F.eks. hvis du har fået et insektbid eller har en mindre hudirritation. 

Den er at finde i shampoo og tandpasta og den er kendt for at have gode helende egenskaber imod ledsmerter. 

Selv noget som halsbrand og sure opstød kan den afhjælpe. Der er på nuværende tidspunkt studier igang der viser, at aloe vera har langtidsvirkende virkning imod sure opstød. Det er dog ikke bevist endeligt endnu. 

De mange vidt forskellige anvendelses muligheder gør aloe vera interessant at have stående hjemme da du kan nøjes med få tuber da de kan bruges til flere ting, frem for at have 1 tube eller salve som kun er velegnet til en ting.