Få en sundere livsstil – kvit de dårlige vaner

14 august 2019
Astrid Pedersen
Få en sundere livsstil – kvit de dårlige vaner

Mange mennesker tror, at der skal kæmpemæssige omvæltninger til for at gennemføre en livsstilsændring. Men faktisk forholder det sig som oftest således, at det er relativt små, men betydningsfulde, ændringer, som gør den helt store forskel. I det følgende kan du læse om tre forskellige vaner, som du bør droppe – og dermed se virkelige forandringer uden de helt store anstrengelser.

Sengetid er ikke skærmtid. Drop telefon, tv og iPad i sengen

Måske har du svært ved at falde i søvn – og så skal du da lige tjekke, om der er sket noget spændende på de sociale medier. Måske er der nogen, der har responderet på noget du har skrevet, eller der er sket et eller andet banebrydende ude i verden. Men du gør det ikke nemmere for dig selv på den måde – tværtimod.

Når du tænder for din mobile enhed, eller måske for dit TV, narres hjernen til at tro, at den skal vågne. Det blå lys fra skærmen minder nemlig om dagslys. Og så bliver det endnu mere vanskeligt at falde i søvn, plus at kvaliteten af din søvn forringes. Dette kan gøre dig rigtig sløv og utilpas næste morgen og hele resten af dagen.

Slankekure virker ikke

Måske er det lettere generaliserende, men at gå på slankekur er – i de fleste tilfælde – som at tisse i bukserne for at holde sig varm. Du taber måske nogle kilo, men disse ryger som regel lige så hurtigt på igen, idet din metabolisme ændrer sig for at tilpasse kroppen det minimerede fødeindtag. Gå i stedet efter mere varige løsninger, og lad være med at fokusere så meget på din vægt.

Tag en pause fra alkoholen

Måske synes du, at det hører sig med til en morsom og ungdommelig livsstil at fulde sig hver eneste weekend. Men din krop har faktisk godt af en pause fra denne vane. Prøv i stedet at bruge din weekend på at slappe af, reflektere, og måske endda optage en ny hobby? Du kan få flere råd til en sund livsstil på sund-rask.dk

Flere Nyheder