Få hjælp til at ændre din livsstil hos en ernæringsterapeut

04 maj 2021
Astrid Pedersen

Mange af os går rundt og spiser forkert hver eneste dag. Selv om vi egentlig godt ved, at der er visse fødevaregrupper, som er mere sunde end andre, er vanens magt meget stærk. Det er vanen som får os til at vælge de nemme løsninger i form af forarbejdet mad, hurtige kulhydrater, tomme kalorier og de usunde mættede fedtsyrer.

Disse fødevarer i kombination med fraværet af de mere sunde og ernæringsmæssigt forsvarlige af slagsen er med til at skabe inflammations tilstande i kroppen – især i fordøjelses systemet.

Når du ikke spiser rigtigt vil du hurtigt kunne komme til at føle dig oppustet og dårligt tilpas. Fordøjelsen vil blive besværet, og du vil være i risiko zonen for at udvikle eksempelvis Crohns sygdom eller IBS (irritabel tyktarm).

Da fordøjelsen har afhørende indflydelse på immun forsvarets funktion vil du også få lettere ved at blive syg. Og så vil dårlig mad i sidste ende risikere at sætte sig som overflødigt fedt som du kan få svært ved at komme til livs.

Hvordan slipper jeg af med de dårlige madvaner?

Selv om det kan være rigtig svært at ændre på dårlige vaner er det ikke desto mindre det der skal til. Hvis du virkelig ønsker et sundere liv er en ændring i dine kostvaner alfa og omega. Der er ingen vej uden om – men det behøver ikke at være hverken svært eller hårdt at skabe sundere vaner. Det er blot et spørgsmål om at søge hjælp de rigtige steder. Og det kan du for eksempel gøre hos en kostvejleder eller en ernæringsterapeut.

Find en god ernæringsterapeut i Aarhus

Er du bosiddende på Aarhus kanten er det oplagt at opsøge kostvejleder og ernæringsterapeut Frede Damgaard. Frede Damgaard har mange års erfaring inden for human ernæring. Du kan læse mere om Frede Damgaard på hjemmesiden frededamgaard.dk.

Flere Nyheder