Få hjælp til dine lidelser med akupunktur

29 marts 2020
Astrid Pedersen

Måske har du hørt om akupunktur, og set billeder af akupunktur klienter med nåle i forskellige kropsdele. Og i den forbindelse har du sikkert grundet over hvorledes akupunktur fungerer – og om det i det hele taget virker.

Hvordan virker akupunktur?

Grundprincipperne i akupunktur bygger på den taoistiske livsanskuelse, som danner grundlaget for den østerlandske medicin tradition. I følge denne filosofi består mennesket af en række energi baner, som kaldes meridianerne. I disse baner flyder livsenergien – også kaldet Qi eller Chi – og sørger for at holde kroppen og sindet i balance.

Når der opstår blokeringer i meridianerne, kan Chi ikke længere flyde frit. Så opstår der ubalancer i systemet, hvilket fører til sygdomme og lidelser såvel fysisk som mentalt. Med akupunktur kan disse blokeringer opløses, således at energien får frit løb – og så kan kroppen gradvist hele sig selv.

Kan jeg have glæde af akupunktur?

Hvis du døjer med lidelser så som allergi, migræne, auto immune sygdomme, gigt eller tendens til hold i nakken, kan akupunktur med stor sandsynligvis tænkes at være noget for dig. Der er også meget der tyder på, at akupunktur kan hjælpe på fordøjelses problemer, og være med til at afhjælpe lidelser så som IBS (Irritable Bowel Syndrome, også kendt som irritabel tyktarm).

I det hele taget er der gode indikationer for akupunktur ved lidelser som involverer inflammation og betændelses tilstande i kroppen. Samtidig kan akupunktur benyttes i forbindelse med eksempelvis ryge afvænning, stress behandling, og som led i terapi mod angst eller depression.

Hvilken akupunktør skal jeg vælge?

Når du står for at skulle vælge den behandler, som skal udføre akupunktur på dig, bør du vælge en veluddannet og erfaren akupunktur. På den måde er du sikret den met professionelle behandling med den bedste effekt. Du kan bestille tid til akupunktur hos AcuAngel i Herfølge på https://acuangel.dk/ 

Flere Nyheder