Få hjælp til hele familien hos en dygtig psykolog

04 maj 2020
Astrid Pedersen

Hvis du oplever, at dit familieliv knager i sømmene, og at dagligdagen er mere opslidende end den er berigende, kan det være gavnligt at sætte familiens dynamik under lup. Der skal ikke meget til for at forskyde den skrøbelige balance i en familie, som måske er hård ramt af sygdom eller diagnoser, eller på anden måde udviser dysfunktionelle træk.

Har blot et enkelt medlem af familien problemer af mental af kognitiv art, kan dette sluge meget af familiens energi, og få andre medlemmer heraf til at føle sig oversete. Og skal balancen genoprettes, kan det være nødvendigt med professionel assistance – for eksempel i form af familie terapi.

Hvad er familie terapi?

På samme måde som parterapi anskuer familie terapi ikke individet som et mål i sig selv. ”Patienten” i familie terapi er familien som helhed, og målet er at styrke såvel balance som sammenhængskraft. Dermed genoprettes harmonien i familien – til glæde for hvert enkelt medlem.

Når du vælger at lade din familie gennemgå et forløb med familie terapi, vil du opleve, at helingen så at sige foregår oppefra og ned. I stedet for at gribe ind i de enkelte medlemmers individuelle problemstillinger, vil terapien have fokus på helheden og på de dynamikker, som styrer familien.

I løbet af et familie terapi forløb vil diverse ubalancer blive rettet op gennem et samarbejde mellem terapeuten og familien. Og så vil hvert familiemedlem kunne mærker hvordan der bliver rum til den individuelle selvudvikling, som skal gøre individet stærkt og modstandsdygtigt.

Hvor kan jeg finde dygtige psykologer i Odense?

Leder du således efter en autoriseret psykolog med speciale inden for familie terapi, er Jens Henrik Thormann et stærkt bud. Jens Henrik Thormann har mange års solid erfaring inden for behandling af børn, unge og familie relaterede problematikker. Du kan læse mere om Jens Henrik Thormann på psykologpraksis-odense.dk

Flere Nyheder