Få hjælp til tænderne hos din tandlæge i Odense

07 august 2020
Astrid Pedersen

Er det ved at være længe siden du sidst satte dig i tandlæge stolen og lod tandlæge og tandplejer rense og efterse dine bisser? Så kan du med stor fordel kontakte din lokale tandlæge med henblik på en aftale. Også selv om du måske ikke føler at det er nødvendigt lige her og nu.

Mine tænder fejler ikke noget – hvorfor så gå til tandlæge?

For selv om du ikke føler smerter i dine tænder eller i dit tandkød er det ingen garanti for at der ikke kan opstå dårligdomme i din mund. Ansatser til parodontose eller karies – også kendt under betegnelsen ”huller i tænderne” – kan nemt skjule sig under tandkødsranden, mellem tænderne, og lignende steder som ikke kan ses med det blotte øje.

Når først det begynder at dunke i tandkødet, eller det begynder at bløde når du børster tænder, er skaden allerede sket. Så kan tandlægen kun iværksætte damage control og ikke forebygge begivenhedernes gang i nær så høj grad som hvis du havde opretholdt en fornuftig møde frekvens på klinikken.

Hvad sker der ved et tandlæge besøg?

Måske er du nervøs for at gå til tandlægen. Det er de færreste mennesker som synes det er en fest at sidde hjælpeløst tilbagelænet i en tandlæge stol mens vidt fremmede mennesker roder rundt i munden med spidse instrumenter. Derfor er det vigtigt at du finder dig en tandlæge som du føler at du kan have tillid til.

Når du blot skal have foretaget et eftersyn og en rensning af dine tænder og af dit tandkød vil din tandlæge gå grundigt til værks. De fleste tandlæger benytter sig af billeddiagnostik og tager røntgen billeder af din mund for at konstatere om der skulle være tilløb til karies eller parodontose. Og bagefter vil tandplejeren rense og polere alle dine tænder så de bliver smukke og skinnende.

Bestil tid til besøg hos tandlæge i Odense på tandlaegeodense.dk

Flere Nyheder