Få udstedt medicinattest på dit lokale apotek i Lyngby

07 august 2020
Astrid Pedersen

Apoteket er andet og mere end blot et sted hvor du kan købe hovedpine piller og hente din receptpligtige medicin. Et apotek vil typisk være i besiddelse af en stor beholdning af diverse apoteker varer så som produkter til sårpleje (plastre, bandager med videre) og personlig hygiejne, lusemidler, prævention og intim hygiejne. Hos dit lokale apotek kan du desuden benytte dig af mange forskellige services som for eksempel udstedelse af pillepas.

Hvornår har jeg brug for et pillepas?

Et pillepas – eller en medicin attest, som det også kaldes – er din dokumentation for at den læge ordinerede medicin som du medbringer på din rejse rent faktisk er udskrevet til dig, og er til egen brug. Hvis du bruger stærkt smertestillende medicin som for eksempel opioider er et pillepas lovpligtig dokumentation når du rejser i Schengen landene.

Hvor kan jeg få lavet et pillepas i Lyngby?

Er du bosiddende i Lyngby eller nærmeste omegn bruger du sandsynligvis Lyngby Svane Apotek som dit faste apotek. Er dette tilfældet kan du også få udstedt dit pillepas her. Du skal blot medbringe din receptpligtige medicin, som du har købt på Lyngby Svane Apotek, samt dit pas. Passet skal være gyldigt ved afrejse dato.

Du skal huske at møde op i god tid før din ferie rejse da det tager et stykke tid at udstede et pillepas. Der skal udstedes et pillepas for hver type euforiserende medicin du ønsker at medbringe på din rejse. Dit pillepas er gyldigt i højst tredive dage efter udstedelse så husk at oplyse hvornår du har tænkt dig at rejse. Hvis du er i tvivl om hvorvidt din medicin kræver pillepas kan du altid forhøre dig hos det dygtige personale på Lyngby Svane Apotek.

Hvis du skal ud og rejse, og således ønsker at medbringe din medicin, kan du læse mere om emnet på lyngby.apotekeren.dk

Flere Nyheder