Gavnlige tilskud ved sukkersyge

20 maj 2019
Alberte Christiansen
Gavnlige tilskud ved sukkersyge

Man skelner mellem type 1 og type 2, når det kommer til diabetes. Diabetes 1 kendetegnes ved, at kroppen ikke producerer tilstrækkeligt med insulin. Diabetes 2 kendetegnes ved, at kroppen er resistent overfor insulin, og derfor kan kroppens celler ikke udbytte insulinen.

Hvad har diabetikere brug for?

Der er ikke noget tilskud, der kan fjerne diabetes, men der er forskellige tiltag, der kan være hjælpsomme. Mange vil have godt af tilskud af B-vitamin og magnesium, da kroppen tærer grundigt på dette ved sygdommen. Problemer med synet er hyppigt ved sukkersyge, og det kan derfor være en god idé at tage zink-tilskud. Zink er et mineral, der styrker synet. Det er blandt andet også grundet synet, at magnesium anbefales, da mange der oplever problemer med øjnene ofte mangler dette.

Blodsukker-stabilisering

Der er forskellige tilskud, der kan hjælpe med at holde blodsukkeret stabilt. Her kan nævnes de forskellige fedtsyrer – omega 9, 6 og 3 – som alle er med til at holde blodsukkeret stabilt. Disse fedtsyrer er også bidragende til at forebygge forhøjede kolesterolniveauer. Og forhøjet kolestorel er netop noget, som man har øget chance for at udvikle som diabetiker. Chrom er også værd at nævne, da også dette mineral hjælper til at holder blodsukkeret stabilt.

Alfa Liponsyre

Alfa Liponsyre er et spændende stof, som diabetikere med stor sandsynlighed kan få stor gavn af. Det er en stærk antioxidant, og det beskytter dermed kroppens celler fra oxidativt stress. Kroppen producerer en smule selv, men ellers findes alfa liponsyre i fødevarer som spinat. Dét, som alfa liponsyre primært anvendes til, er nerveskader. I Tyskland er stoffet godkendt som lægemiddel til behandling af neuropatier. Nerveskader kan desværre også forekomme ved diabetes – dette kaldes diabetisk nervebetændelse, og tilstanden kan være meget smertefuld. Her kan stoffet være hjælpsomt, da det hjælper med at beskytte nerveenderne fra at blive nedbrudt. Også B-vitamin anbefales.

 

Flere Nyheder