Husker du at værne om din fysik?

07 juni 2022
marie_pedersen

editorial

Din krop er på arbejde hver eneste dag. Den bærer dig fra A til B, den fordøjer den mad, du indtager og den sørger for at genopbygge sig selv. Det er derfor utroligt vigtigt, at du passer godt på din krop. Her får du et par tips til, hvordan du giver din krop de bedste forudsætninger, for at forblive sund og stærk i mange år endnu.

Daglig motion styrker krop og sind

Husker du at få motioneret hver dag? Det er ikke kun din krop, der har godt af fysisk aktivitet. Din mentale sundhed har ligeledes godt af motion. Har du endnu ikke fundet en sportsgren eller en motionsform der passer til dig, kan du med fordel prøve flere forskellige ting af.

Prøv f.eks. at melde dig ind i et træningscenter, der tilbyder holdtræning. Her vil du kunne prøve alt fra spinning og yoga til boksning og styrketræning. Hvis du f.eks. har stillesiddende arbejde, er det utrolig vigtigt at komme ud og få gang i kroppen enten i løbet af dagen, eller efter endt arbejdsdag. Det er med til at sætte gang i blodomløbet og giver desuden hovedet en velfortjent pause.

fysioterapeut herning

Restituering er med til at holde dig skadesfri

Selvom det er vigtigt at motionere og holde sig i gang, er det mindst lige så vigtigt med restitution. Når vi træner hårdt, så nedbryder vi nogle af vores muskelfibre. Herefter vil musklerne gennemgå en reparationsproces, såfremt kroppen får den ro og hvile, den har brug for. Får den ikke det, risikerer vi at overbelaste musklerne, og det kan blive smertefuldt og forhindre dig i at træne. Har du i en periode døjet med smerter i muskler eller led, kan det være nødvendigt at opsøge en fysioterapeut. Vælg f.eks. en fysioterapeut i Herning eller omegn, og få gode råd om evt. genoptræning. 

Flere Nyheder