Hvad er psykoterapi?

Hvad er psykoterapi?

december 30, 2018 Slået fra Af Lykke Holzmann Søby

Psykoterapi er en generel betegnelse, der bruges til at beskrive processen til behandling af psykiske lidelser ved hjælp af verbale og psykologiske teknikker. Under processen hjælper en uddannet psykoterapeut patienten med at tackle specifikke eller generelle problemer som en psykisk sygdom eller en kilde til stress.

Afhængig af terapeutens tilgang kan en bred vifte af teknikker og strategier anvendes. Dog kan det siges om psykoterapi at næsten alle former for psykoterapi handler om at udvikle et terapeutisk forhold, kommunikere og skabe en dialog og arbejde for at overvinde de problematiske tanker eller den adfærd som patienten lider af.

Psykoterapi betragtes i stigende grad som et særskilt erhverv i sig selv, men mange forskellige typer fagfolk engagerer sig regelmæssigt i psykoterapi. Sådanne personer omfatter kliniske psykologer, psykiatere, rådgivere, ægteskabs- og familie terapeuter, socialarbejdere, psykiatriske rådgivere og psykiatriske sygeplejersker.

Psykoterapi kan komme i mange former, men alle typer af psykoterapi er designet til at hjælpe folk til at overvinde psykologiske problemer og leve et bedre liv. Hvis du har mistanke om, at du måske oplever symptomer på en psykologisk eller psykisk lidelse, skal du overveje at søge en evaluering fra en uddannet og erfaren psykoterapeut, der er kvalificeret til at vurdere, diagnosticere og behandle sådanne forhold. Der er mange fordele som du kan høste ved psykoterapi, også selvom du bare føler at der er noget der ikke er helt som det skal være i dit liv.

Hos https://marchella.dk/ anbefaler de, at du kontakter en psykoterapeut og kommer i behandling så hurtigt som muligt. Det gælder for eksempel, hvis du står midt i en livskrise som skilsmisse, fysisk eller psykisk overgreb, har angst, føler stor sorg eller lider af depression, har en sygdom eller hvis du har mistet en du holder af, chok eller traumer.

Der er ingen skam i at bede om hjælp og du vil lære metoder som du kan bruge resten af dit liv.