Hvad kan en psykolog?

01 oktober 2019
admin

Praktiserende psykologer findes i mange forskellige varianter. De psykologer, som er beskæftiget i deres egen private praksis, vil typisk beskæftige sig inden for områder så om personlig udvikling, menneskelig trivsel, selvindsigt og behandling af diverse psykiske lidelser.

Du kan for eksempel vælge at få hjælp fra en psykolog, hvis du gennemlever en svær tid, er ramt af en depressiv tilstand, kæmper med angst i hverdagen eller befinder dig i en eksistentiel krise. En psykolog vil typisk benytte sig af en eller flere metoder i sit virke, for der igennem at kunne hjælpe dig med at finde dine indre ressourcer frem.

Et af de vigtigste redskaber for en psykolog er den terapi form, som går under betegnelsen kognitiv terapi eller kognitiv adfærds terapi. Denne metode er meget udbredt, og har med succes været anvendt til såvel behandling som til selvudvikling igennem mange årtier.

Blandt andre former for terapeutisk behandling, du vil kunne opleve igennem et forløb hos en psykolog, finder vi hypnoterapi og systemisk terapi. Hypnoterapi er en form for hypnose, som anvendes i terapeutisk øjemed – for eksempel som en del af behandlingen, når du og din psykolog har fået opbygget et tillids forhold, som tillader optimale udnyttelse af denne terapi form. Systemisk terapi er en metode, som tager udgangspunkt i tesen om at problemer opstår i et system – altså en kontekst, som for eksempel et parforhold, en familie, en arbejdsplads eller en skole. Systemisk terapi repræsenterer således en helheds orienteret filosofi, som ikke placerer skylden for psykiske problemer hos det enkelte individ.

Hvor finder jeg en dygtig psykolog?

Hos autoriseret psykolog Mette Herslund vil du med sikkerhed kunne få en behandling, som for det første har basis i en professionel tilgang til psykologi, for det andet er empatisk og medmenneskelig – og selvfølgelig tilpasset dine unikke problemstillinger og din personlighed. Læs mere på psykologmetteherslund.dk

Flere Nyheder