Hvordan får jeg mere sundhed ind i min livsstil?

11 juli 2019
Astrid Pedersen
Hvordan får jeg mere sundhed ind i min livsstil?

Hører du til det store flertal af danskerne, som ikke motionerer så ofte, som du måske burde, og har lidt for let til at forfalde til fast food i en travl hverdag? Så går du måske også og overvejer en livsstils ændring. Det kan bare godt være vanskeligt at tage sig sammen; vanens magt er svær at bryde, og skal man overskue at opretholde dagligdagen med alle dens forpligtelser og gøremål, er det op ad bakke med de mange gode forsætter. Derfor går vejen til en varig sund livsstil gennem små justeringer i de daglige rutiner – ikke igennem en drastisk U-vending.

Påbegynd en ny livsstil med en positiv attitude

I stedet for at anskue en forestående livsstils ændring som en række sure pligter, som bare skal opfyldes, er det en god idé at anlægge en optimistisk holdning. Du behøver ikke at drikke en grønkål smoothie hver morgen, hvis du absolut ikke kan fordrage det – men find i stedet ud af en løsning, hvor chokolade croissanten eller din skål med guldkorn bliver erstattet af en lidt sundere løsning. Det kan for eksempel være en lækker müsli blanding eller en skive groft rugbrød med ost. Du kan helt sikkert finde noget i den sunde afdeling, som du kan lide.

Har du ikke mod på at træne i fitness center 3 – 5 dage om ugen, så begynd i det små. Gå en tur hver aften, og tænk over hvilken form for motion, du ville kunne nyde – og ikke anskue som et nødvendigt onde. Hvis du finder en måde at røre dig på, som du kan glæde dig til, vil du få langt mere ud af din motion. Og så er sund mad og motion ikke alt. Til en sund og helsebringende livsstil hører også masser af afslapning, en god, uforstyrret nattesøvn, et vist mål selvforkælelse og en masse livsglæde. Der er ingen grund til ikke at gå i gang i dag!

Flere Nyheder