Hvornår har jeg brug for en røntgenundersøgelse?

05 april 2020
Astrid Pedersen

når du er kommet til skade, og din læge ikke ved umiddelbar visuel undersøgelse eller ekstern palpering kan fastslå årsagen til smerter eller hævelser, kan det være nødvendigt med en røntgenundersøgelse. Det kan for eksempel være, at du er faldet uheldigt under udøvelse af sport, eller har vrikket om på dit knæ eller på din ankel.

Da såvel forstuvninger og forstrækninger som knoglebrud kan medføre smerter, hævelser og misfarvninger, er det ikke altid at lægen med sikkerhed kan sige om det er det ene eller det andet.

De er de færreste læger, som har røntgen udstyr eller andet udstyr til billeddiagnostik i sin private konsultation. Og derfor vil han eller hun som oftest henvise dig til en røntgen eller ultralyds undersøgelse hos en røntgenklinik.

Hvor kan jeg få foretaget en røntgenundersøgelse?

Når du får en henvisning fra din læge til en røntgenklinik, skal du i gang med at finde en sådan i din region. Bor du i region Hovedstaden har du således frit valg på alle hylder når det gælder røntgenklinikker. Og hvorfor så ikke vælge en klinik med state of the art udstyr, dygtigt og veluddannet personale og – frem for alt – meget kort ventetid på røntgen eller ultralyds undersøgelse.

Centralt placeret i København finder du Røntgenklinikken Nørrevold. Røntgenklinikken Nørrevold har sin fysiske beliggenhed tæt på Nørreport Station, og har rigtig gode adgangs forhold. Samtidig kan du hos Røntgenklinikken Nørrevold regne med meget korte ventetider på røntgenundersøgelse.

Du vil, såfremt der er tale om en standard undersøgelse, som oftest kunne komme til samme dag som din henvisning er udstedt. Røntgenklinikken Nørrevold er befolket af dygtige radiologer, radiografer, røntgen læger og sygeplejersker med speciale inden for billeddiagnostik, som står parat til at hjælpe dig med din skade.

Du kan læse mere om undersøgelse hos Røntgenklinikken Nørrevold på noerrevold.dk

Flere Nyheder