Kropsterapi – få helhedsorienteret behandling

03 marts 2022
marie_pedersen

editorial

Hvad er kropsterapi?

Har du mistet fodfæstet i livet, og har du brug for hjælp til, at finde dig selv igen?

Lisbeth Degn er kropsterapeut i århus, og tilbyder behandlinger, der tager udgangspunkt i sammenhængen mellem krop og psyke. Behandlingerne er målrettet personer, der af forskellige årsager oplever ubalance i kroppen. Der kan være mange grunde til, at man kan føle sig ude af balance.

Ofte er det folk, der har været stressede igennem en længere periode. Det kan også være folk, der oplever stor sorg eller vrede. Ofte kan der også være fysiske symptomer, herunder hovedpine og dårlig fordøjelse. Hvad de færreste mennesker tænker over er, at der sagtens kan være en sammenhæng imellem den oplevede ubalance og de fysiske symptomer.

En persons psykiske tilstand påvirker kroppen, og omvendt.

kropsterapi århus

Hvordan foregår en behandling?

Kropsterapi handler først og fremmest om, at finde årsagen bag de symptomer, personen døjer med. Kropsterapi foregår i feltet mellem det psykiske og det fysiske. Selve behandlingen består udelukkende af fysiske elementer som massage, zoneterapi og vejrtrækningsøvelser.

Lisbeth Degn har arbejdet med kropsterapi i mange år, og har i sit arbejde mødt et utal af mennesker, der ganske enkelt har lukket af for kontakten til kroppen, så det er blevet umuligt for dem at mærke sig selv. Gennem kropsterapien, bliver der skabt en helt ny kontakt til kroppen.

Der bliver skabt en bevidsthed om, hvorfor der er blevet lukket af for kroppen. Derudover arbejdes der på, at skabe en forståelse for, hvad der skal til for at slippe de fysiske spændinger og dermed løsne op for de psykiske spændinger. Måske har kroppen i meget lang tid været udsat for stress, og er ikke længere i stand til at sige til og fra over for udefrakommende påvirkninger. Det er bl.a. disse signaler, vi igennem kropsterapi lærer at mærke og forholde os til.

Flere Nyheder