Luk glæden ind i dit liv med en sundere livsstil

11 juli 2019
Astrid Pedersen
Luk glæden ind i dit liv med en sundere livsstil

En sund livsstil, som medfører et godt og stærkt helbred, er andet og mere end blot at spise bestemte typer mad. Det handler også i høj grad om at have den rette holdning til den livsstil, man vælger at føre. Hjertet skal med på rejsen – det nytter ikke noget at føle, at man er blevet slave af en bestemt måde at leve på. For eksempel er det sjældent en god idé at nægte sig selv de fødevarer eller aktiviteter, man har lyst til.

Ved at nægte sig selv eksempelvis en lækker kage, et glas vin eller en cigaret, skaber man begrænsninger for sig selv, hvilket kan virke stressende. Og hvis der er noget, som er skadeligt for krop og sind, er det at leve i en permanent tilstand af stress.

Den gode og sunde livsstil er generøs og positiv

I stedet bør man vende situationen på hovedet, og ikke tænke på sund kost eller motion som sure pligter. Hvis du eksempelvis ikke bryder dig om at træne i et motions center, så find en måde, hvorpå du kan bevæge dig og samtidig have det sjovt. Det kan være, at du skal gå til dans eller ridning i stedet for at svede med maskinerne. Eller deltage på et yoga hold, hvor du arbejder holistisk med krop og sjæl, fremfor at styrte rundt til aerobic. På den måde bliver motion noget, du under dig selv, og som kan give dig glæde og livslyst.

Du kan også tænke på din kost på samme måde. Mange mennesker, som skal i gang med en kost omlægning, benytter lejligheden til at gøre madlavning til en hobby. Find de bedste opskrifter på sund og lækker mad, og glæd dig over hvorledes du kan gøre dine daglige måltider indbydende og appetitvækkende ved at sammensætte og anrette råvarer med flotte farver og former. Så bliver det straks sjovere at leve sundt!

Flere Nyheder