Naviger efter sande informationer om en sund livsstil

08 juni 2019
Anders Lundtang Hansen
Naviger efter sande informationer om en sund livsstil

Bliver du også forvirret af alle de signaler om, hvad der egentlig kendetegner en sund livsstil? Så har vi en forklarende løsning til dig

Den ene ekspert påstår én ting, mens din læge siger noget andet, og så mener din gode veninde, at dette er lodret løgn.

Aldrig før bliver almindelige mennesker bombarderet med såkaldte ekspertudtalelser og lægelige anbefalinger af, hvad der er godt og sundt for dig selv at gøre – bare for, at man kan se det blive skudt ned dagen efter som misinformerende og usand viden.

Dette har noget med hastigheden i den moderne nyhedsstrøm at gøre, og den kan du nok ikke rette op på.

Men du kan afklare med dig selv, hvad der skal til for, at du kan blive sund, og så kan du bruge din sunde fornuft til at finde frem til, hvad der vigtig viden og hvad, der er ligegyldig information.

Som eksempel skal du ikke hoppe på den påstand, at der findes en såkaldt vandkur, hvor man kan leve af vand alene.

Ja, du vil nok tabe dig, men kroppen har brug for proteiner, kulhydrater og fedt, som man ikke kan få fra vand. Derfor siger man også, at mennesket ville dø uden mad.

Skulle du endelig være i tvivl om, hvorvidt en ny trend er sand eller ej, så vent, til det er blevet vendt i medierne og stol kun på danske eksperter, som har en uddannelse bag sig. Den slags kilder er nemmest at tjekke op på.

Hører du også folk bilde dig ind, at noget frugt er decideret usundt for dig?

Medmindre frugten er friturestegt og svøbt ind i sukker og chokolade, så kan du med ro sagtens erstatte dit slik med stort set alt slags frugt, medmindre du er allergisk.

Noget frugt er bestemt sundere end andet, men overordnet set, så er frugt sund.

Husk at bruge din fornuft og lyt til de signaler, som din krop sender dig. 

 

Flere Nyheder