Nyt ekstremløb på vej i hovedstaden

08 juli 2019
Søren Black
Nyt ekstremløb på vej i hovedstaden

Motionsløbere med hang til store udfordringer kan snart glæde sig til at skulle forcere en stigning på 45 procent. Et nyt ekstremløb er på vej i København.

Danskerne hører til blandt det folk i verden, der løber mest målt på antallet af indbyggere. Talrige motionsløb over hele landet indbyder til at snøre løbeskoene og bare spæne derud. Men for de mange der finder det alt for kedelig bare at løbe fra a til z, er der heldigvis kommet de såkaldte ekstremløb, hvor det kræver noget ekstra at kunne gennemføre. Et af de nyeste tiltag er Copenhill SkyRun, som kommer til at finde sted på det nye forbrændingsanlæg Amager Bakke i København. Der er tale om et såkaldt bakkeløb, hvor deltagerne bliver sendt op af det nye anlæg, der byder på ekstreme stigninger op mod toppen af bakken, der ligger i 85 meters højde. Selve bakken er nemlig 400 meter fra bund til top, og så er der op til 45 graders stigning på bakken.

Mulighed for at løbe i højden

Indtil videre har arrangørerne bag løbet, løbe og træningsfællesskabet Run365, dog kun være ude at teste bakken for at finde ud af, hvordan ruten er. Men det er planen, at Amager Bakke de kommende år skal lægge bygning til fire-fem forskellige events såsom stafetter og halvmaraton. Som en af de få steder herhjemme kan Amager Bakke nemlig give løbere mulighed for at træne højdemeter. Hvilket ikke er så nemt i et så fladt land som Danmark.

Forhindringer og mudderbad

Kan man ikke vente på, at Copenhill Skyrun tager sin begyndelse, er der jo altid muligheden for at melde sig til ekstremløbet Nordic Race, der også afholdes på Amager. Der er tale om et militært inspireret forhindringsløb, der udfordrer deltagerne på både hurtighed, styrke og teknik i forskellige forhindringer. Deltagerne bliver sendt igennem både bakker, mudder og vand, hvor man herunder skal forcere mellem 20-100 forhindringer, alt afhængigt af løbedistancen.

Flere Nyheder