Overudnyt ikke dit apotek

07 november 2019
admin

Egentlig er det ikke så meget ens apotek, som man kan komme til at overudnytte, men lad os sige, at man for eksempel skal bruge noget receptmedicin i Odsherred, hvor man bor til dagligt, og så har man fået det medicin på recept hos ens læge.

For man kan ikke købe det her medicin uden recept, og det kan være, man skal bruge medicinen i forbindelse med en operation, noget genoptræning eller mod nogle svære smerter – eller man skal bruge det vedvarende som led i en psykiatrisk behandling.

Her skal man jo følge lægens anvisning til, hvordan det skal bruges, og den vejledning skal man altid følge, men man kan lige glemme det, og det er også grunden til, at apotekeren dernede spørger en, om man ved, hvordan man skal bruge det, og hvad man skal det det mod.

Ofte har lægen allerede sagte det til en, men det er godt lige at få det gentaget.

Men så kan man stå i den situation dernede i apoteket, hvor man måske har fået det værre, siden man var ved lægen sidst, og man kan ikke vente med at få en tid hos lægen igen, så man beder om mere medicin.

Her skal man ikke presse ens apoteker til at give en flere piller eller den anden medicin, man har brug for, for det er den, som der er ordineret til en, som man skal bruge.

Har man brug for mere, så må man pænt vente.

Man skal heller forsøge at snyde ved at tage hjem igen og komme igen dagen efter for at få mere, og ofte får man da også rigeligt med hjem, som man kan bruge længe – og dette skal man da heller ikke misbruge.

Desuden ser nogle mennesker en mulighed for at få mere medicin på recept, end de egentlig har brug for, fordi de så kan ende i et misbrug eller sælge det videre.

Flere Nyheder