Pas på ved grillen

11 juli 2019
Søren Black
Pas på ved grillen

Det er så skønt at grille. Men pas på, pølserne kan være af dårlig kvalitet, og manglende hygiejne kan hurtigt sende dig ned at ligge med diarré.

Sommer er for manges vedkommende grilltid. Her passer far grillen, mens mor smager hvidvinen til. Men hører du til de mange, som bare elsker at slutte et godt måltid af med en grillpølse, så tænk dig om, når du handler henne i supermarkedet. For mange af de grillpølser du finder i køledisken er fyldt med tilsætningsstoffer og vand i stedet for kød af en ordentlig kvalitet. Ifølge sundhedsekspert Umahro Cadogan, så kan de mange tilsætningsstoffer i fødevarerne få dig til at spise mere, end hvad godt er. Derudover mener sundhedseksperten, at forskningen tyder på, at der er en sammenhæng mellem et højt indtag af meget forarbejdede fødevarer, der indeholder mange tilsætningsstoffer og for eksempel mave-tarm-sygdomme.

Gå efter økologiske produkter

Stjernekokken Thomas Rode anbefaler, at du lige tænker over, at når en pølse indeholder 75 procent kød, så har industrien altså fyldt resten af produktet op med 25 procent stivelse, tilsætningsstoffer og vand. Så vil du have en pølse, hvor både smag og ernæring er i orden, så er det med at gå efter de økologiske produkter, lyder rådet fra stjernekokken.

Brug en rengjort grill

Bedre bliver sundheden så ikke, hvis du ovenikøbet steger dine pølser eller andre stykker kød på en møgbeskidt havegrill. Måske har grillen stået inde i skuret hele vinteren, og du har ikke lige haft tiden til at gøre risten ren. Konsekvensen kan således blive, at du og din familie må slutte en dejlig aften af med et maveonde. For at undgå diarré og andre maveinfektioner anbefales det derfor, at du altid gør grillristen ren efter brug. Det nemmeste er at rengøre grillristen med en grillbørste af stål eller messing. Varmt sæbevand er også praktisk til rengøringen. Grillredskaberne skal du så også lige huske at få rengjort. Og så er det ellers bare med at nyde den danske sommer ved havegrillen, hvor grillede pølser, bøffer, og grøntsager smager herligt.

Flere Nyheder