Psykolog – meget mere end en samtale partner

28 marts 2020
Astrid Pedersen

Det er en udbredt opfattelse, at en psykolog udelukkende beskæftiger sig med en til en samtale terapi. Men faktisk har de fleste psykologer et langt bredere behandlingsmæssigt spektrum.

Parterapi hos din psykolog

Mange psykologer har specialiseret sig inden for den disciplin som kaldes for parterapi. Når en psykolog optræder som parterapeut, er det hele parforholdet, der er patienten – ikke de individuelle parter. Forholdet vil blive behandlet som et hele, og ægtefællerne eller kæresterne, som udgør forholdet, som dele heraf. Der vil selvfølgelig blive set på parternes individuelle bagage og unikke problemstillinger, men dette sker ud fra et perspektiv som i høj grad handler om hvorledes det påvirker dynamikken i forholdet.

Helingen af et parforhold under parterapi sker i samarbejde mellem parforholdets parter og så terapeuten som facilitator. I skal selv være indstillet på at få terapien til at fungere, uanset hvad det egentlige mål med den er. Kun på den måde kan I være sikker på et positivt udbytte i form af et velfungerende forhold, uanset om dette så skal foregå på venskabeligt plan efter et opbrud eller en skilsmisse, eller om forholdet skal genoptages. Og så vil I under alle omstændigheder være blevet meget klogere på jer selv og hverandre som mennesker og som parter i et forhold.

Hypnoterapi – når din psykolog er hypnotisør

Hypnoterapi er ligeledes en udbredt behandlings form blandt såvel psykologer som psykoterapeuter. Ved hypnoterapi bringes patienten i en tilstand af fokuseret opmærksomhed, og adgangen til det underbevidste lettes for psykologen. Når man således er i det, der kaldes en let trance, har man mulighed for at få meget mere ud af sin psykolog session, idet man ved hjælp af kommunikation med underbevidstheden kan foretage mentale kvantespring.

Hos autoriseret psykolog Mette Herslund kan du få såvel parterapi som hypnoterapi samt en masse andre forskellige psykolog behandlinger. Læs mere på https://www.psykologmetteherslund.dk/ 

Flere Nyheder