Psykoterapeutisk behandling mod stress

01 oktober 2019
Astrid Pedersen
Psykoterapeutisk behandling mod stress

Ofte er stress affødt af urealistiske forventninger til tilværelsen og til vor formåen som mennesker. Hvis man hele tiden skal yde optimalt på jobbet, samtidig med at man er den perfekte forælder og ægtefælle – og der helst ikke må komme alt for mange ridser i lakken undervejs – skal der ikke særligt meget til for at vælte læsset.

Der er ikke langt fra den følelse af udbrændthed, man hurtigt kan få, når man har følt sig fejlplaceret i sit eget liv over en længere periode, og til den stress reaktion, som fremkommer, når det går op for én, at der ikke er nogen vej ud. Rigtig mange mennesker tumler med netop de følelser – men stress er alligevel en utroligt tabu belagt følelse, som er omgærdet med berørings angst og modvilje. Ingen har lyst til at indrømme, at deres liv ikke er tæt på perfekt, eller at de er ved at bukke under for presset.

På mange arbejdspladser associeres stress stadig med svaghed og en manglende evne til at ”klare mosten”. Men stress bør tages yderst alvorligt – der er nemlig tale om en farlig tilstand som, hvis den får lov at udvikle sig, kan anrette store, uoprettelige skader på krop og psyke.

Hvordan kommer jeg mine stress symptomer til livs?

Hvis du således føler dig presset i en grad, så din krop er begyndt at reagere – for eksempel med angst anfald, søvnløshed, koncentrations besvær, hjertebanken og uforklarlige smerter og spændinger – kan det anbefales, at du søger professionel hjælp, for eksempel hos en dygtig psykoterapeut.

Psykoterapeut Lars Roed Andersen har igennem mange år specialiseret sig i behandling af stress ved psykoterapeutiske metoder, og har således stor erfaring inden for netop dette emne. Psykoterapeut Lars Roed Andersen er medlem af Dansk Psykoterapeut forening, og dermed certificeret til at udføre denne form for terapi.

Læs mere på larsroedandersen-psykoterapi.dk

Flere Nyheder