Sådan finder du vej ud af et misbrug

06 november 2020
cecilie_mortensen

Hvor skal man egentlig starte, når tiden er inde til at bryde med et misbrug? Det er helt sikkert et spørgsmål, man kommer til at stille sig selv, når man vil begynde på ny. For at hjælpe dig godt på vej, så er der gode muligheder for at komme på et behandlingscenter, som udelukkende har erfaring med diverse typer misbrug. 

Hvordan kommer du ud af et misbrug? 

Der er flere forskellige trin, man skal igennem, når man skal ud af et misbrug. Der vil altid være fasen, hvor man skal afruses. Det vil sige, at man skal igennem en proces, hvor man skal vænnes af med, at man ikke kan f.eks. drikke alkohol. 

Når man har har været decideret afhængig, så kan det være en svær proces at skulle igennem, både fysisk og psykisk. Fysisk vil man opleve abstinenser og kroppen kan reagere kraftigt på, at den ikke længere får alkohol. Her er det især vigtigt, at man har sundhedspersonale omkring sig, så det foregår så sikkert som muligt. 

Udover det fysiske aspekt ved et misbrug, så er der også mange mentale ting på spil. En afhængighed er tit og ofte også noget, man udvikler for at håndtere noget, som er svært. Det kan være alt fra konkrete udfordringer, oplevelser man tidligere har haft, følelser som er svære at bearbejde eller andet. Det er derfor også vigtigt, at misbrugsbehandling eller alkoholbehandling også inkluderer terapi og samtaler, hvor man får psykologisk støtte. 

Find den helt rette hjælp på et behandlingscenter

Der er alle gode muligheder for at finde ud af et misbrug, når man kommer på et behandlingscenter. For at hjælpe dig godt på vej, kan Stien Behandlingscenter være et godt bud på et sted, man kan starte. Stien Behandlingscenter har erfaring med forskellige typer af misbrug. Det betyder også, at de har ekstra god mulighed for at hjælpe: https://behandlingscenter-stien.dk.

Flere Nyheder