Sådan kan du komme til at spise mindre

27 april 2019
Emilie Jacobsen
Sådan kan du komme til at spise mindre

Hvis du gerne vil tabe dig, er det ikke sikkert, at du behøver at kaste dig ud i en streng diæt og hård træning. Det kan slet og ret være en god ide, at du koncentrerer dig om at spise mindre. Dermed behøver du ikke at ændre på særlig mange vaner og stadig få tabt dig de kilo, som du ønsker. 

Der er mange forskellige måder, hvorpå du kan komme til at spise mindre. Det nemmeste er, at du begynder at spise af mindre tallerkener. Dermed kommer du automatisk til at tage mindre portioner. Dermed kan du stadig spise de to portioner, som du er vant til. Det bliver bare mindre portioner. 

En anden nem måde er, at du tager en portion mindre, end du plejer, når du spiser. Hvis du for eksempel plejer at spise to portioner til aftensmad, kan du i stedet spise en. Dermed kommer du automatisk til at spise mindre. 

Det kan tage noget tid for din mave at vænne sig til, at du ikke får lige så meget at spise. Derfor handler det om, at du er tålmodig, fordi du godt kan blive lidt ekstra sulten de første dage. Regn med, at der går i hvert fald 14 dage, inden din mave har vænnet sig til det. Hvis du har svært ved at skrue meget ned for, hvor meget du spiser, kan du i stedet langsomt vænne dig til det. Skære lidt ned for det fra dag til dag, så der kommer til at være en glidende overgang. 

Hvis du har det med at sidde foran en skærm, når du spiser, er det også vigtigt, at du holder op med det. Når du sidder foran en skærm, vil du nemlig automatisk komme til at spise mere, fordi du er fokuseret på det, der sker på skærmen og ikke på, om du er mæt eller ej. 

Flere Nyheder