Sådan laver du lækre pizzaer

Sådan laver du lækre pizzaer

oktober 6, 2021 Slået fra Af steffen_petersen

advertorial

Pizza er en nem og lækker spise, der kan laves i alle forskellige sammenhænge. Det kan enten spises til helt almindelig hverdagsaften, men det kan også være menuen til en hyggelig veninde aften. Måske endda også til en drengeaften, hvor der er bold i fjernsynet. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil komme med tre råd til, hvordan du kan lave lækre pizzaer. 

1. En god dej

Det er vigtigt, du laver en god dej, som er elastisk og der har hævet nok, hvis du begynder at rulle den ud. Når du skal i gang med at lave en pizza dej, skal du finde en opskrift, der ikke er for kompliceret. En pizza dej kan være lidt basal, hvor toppings kan være lidt mere avanceret. Du skal måske i gang med at efterhæve dejen, når du har rullet den ud, hvis den ikke har fået nok. Når du skal i gang med at rulle den ud, kan du vurdere hvor tyk du ønsker bunden skal være. Nogle foretrækker bunden relativt tykt, mens andre er mere til de italienske, der er supertynde. I sidste ende er det op til dig, og hvad du foretrækker. 

2. Lækre toppings

En pizza kan have alt slags fyld. Det er op til dig og hvad dine gæster præferer. Nogle vil gerne nøjes med det simple, såsom pepperoni, skinke og ananas. Andre vil måske gerne kaste sig over blanco pizzaer, som er pizzaer med en bund bestående af mascarpone i stedet for tomat. Her kan du tilføje kartofler, frisk mozzarella  og rosmarin til fyldet. Så har du en lækkert blanco pizza. Du kan lave en pizza med frisk parmaskinke, rucola, og frisk parmesan til en nybagt bund. 

3. Ovn

De fleste bager deres pizzaer i en god forvarmet ovn, hvilket også kan give velsmagende pizzaer. Du kan også udfordre dine gastronomiske egenskaber ved at kaste dig over at lave pizza over grill. Du kan købe pizzasten, der passer til din grill. Det giver en helt anderledes smag end i en ovn. Du skal blot huske at lægge din pizzasten i vand, før du tager den i brug. Ellers kan den godt revne ved første gangs brug.