Tips til fodpleje

07 juni 2022
marie_pedersen

editorial

Ved du, hvordan du plejer dine fødder bedst muligt? Vores fødder bærer os rundt hver eneste dag. De er lukket inde i sko, og får sjældent den samme opmærksomhed, som vi giver resten af vores krop. Læs med her og find ud af, hvordan du gør dine fødder glade.

fodterapeut

Tag et fodbad

Fodbad er en god idé, hvis du har ømme fødder. Det virker afslappende, og hvis du bruger en fodbadesalt, kan du også komme døde hudceller samt hård hud til livs. Det gør du ved at bruge en fodfil til at file den hårde hud ned, når fødderne er blevet blødgjort i vandet. Når du har brugt fodfilen kan du påføre en fed creme eller bodylotion. Du kan evt. gøre det inden du går i seng, og tage et par strømper på, så cremen kan få lov til at trænge ind i dine fødder imens du sover.

Besøg en fodterapeut

Du kan med fordel opsøge en fodterapeut i Middelfart, hvis du f.eks. ikke selv kan nå dine fødder. Det kan også være at du er ældre, og sidder meget ned. Dette kan have konsekvenser for blodomløbet i dine ben og fødder, og det kan således være en fordel at opsøge en fodterapeut.

Derudover bliver dine fødder udsat for ekstra belastning hvis du f.eks. er gravid, overvægtig, kronisk syg, er meget høj eller hvis du står op det meste af dagen. Hvis du dyrker meget motion kan du også ende med at få problemer med fødderne, f.eks. indgroede tånegle, ligtorne eller hæle der sprækker.

Sørg for at dit fodtøj passer

Du bør altid sørge for, at dit fodtøj passer dig. Går du i for småt eller for stort fodtøj, vil det lægge pres på dine fødder, og det kan føre til vabler eller ligtorne. Sørg desuden for at de sko du går i, giver dig den støtte du har brug for i løbet af dagen.

Flere Nyheder