Hvor tit skal man spise mad?

12 oktober 2020
Anders Lundtang Hansen

Der er dem, der siger, at morgenmaden er dagens vigtigste måltid, og så er der dem, der siger, at man ikke skal spise efter klokken 20, og ligeledes kan du finde mange andre kostråd derude.

Men det svinger jo også, som vinden blæser – for 100 år siden ville man foreslå noget, som er rent vanvid at tænke på i dag i forbindelse med ens kostvaner.

Så kan man argumentere med, at videnskaben trods alt er blevet klogere, men hvis man slår op i et tilfældigt magasin, så skifter de næsten råd fra uge til uge med, hvordan man skal leve sundt, slanke sig eller bare indtage det rigtige.

Så er der diller, tendenser, travlhed til at lave maden selv, junkfood, take away i Esbjerg endda, som der nok ikke var meget af for flere årtier siden – men sådan udvikler verden sig.

Hvad er i så faldt sandt, og hvad er løgn med madvanerne?

Spis det, der passer til din krop

Sandheden er jo nok den, at ikke to mennesker og dermed lysten til mad ens, hvorfor man skal blive god til at lytte til ens krop, hvad den skal have.

Nogle mennesker kan ikke leve uden morgenmad, mens andre føler det næsten kvalmeagtigt at skulle spise om morgenen.

Det er da klart, at man får energi af at spise om morgenen, men hvis man ikke er veltilpas med det, skal man så tvinges til det?

Derfor er det vigtige nok næppe så meget, hvor ofte og hvor tit man spiser, men hvad man vælger at proppe i kroppen.

Det passer jo med, at hvad, man spiser, det bliver man også til, så hvis man spiser sundt, så lever man også bedre og længere, end hvis man forfalder til en masse junkfood, som der er en masse kalorier i.

Lyt til din krop og spis sundt.

Flere Nyheder